Perunasämpylät perunapihveillä ja burratalla
10-12 annosta
Ainekset
Perunasämpylät
- 5 dl maitoa TAI vettä (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 25 g hiivaa
- ½ – ¾ dl rypsiöljyä TAI oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 2 dl Rooty Wokkiperunaa
- 1-2 dl juustoraastetta
- n. 1 l vehnäjauhoja
Pinnalle:
- vettä
- mantelilastuja
Perunapihvit
- 400 – 500 g Rooty Wokkiperunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vihreää pestoa
- 2 tl suolaa
- 2-3 tl basilikaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- öljyä paistamiseen
Lisäksi:
- 3 burrataa
- 10 kirsikkatomaattia
- n. 2 dl rucolaa
- 3 rkl balsamicoa
Työvaiheet
1. Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon suola, hunaja ja murennettu hiiva. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää rypsi- tai oliiviöljy ja Rooty wokkiperunat, juustoraaste ja vaivaa siten joukkoon vehnäjauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Valmista sillä välin perunapihvit.
3. Laita Rooty wokkiperunat kulhoon ja lisää joukkoon vehnäjauhot, rikotut kananmunat, vihreä pesto, suola ja basilika.
4. Sekoita ainekset tasaiseksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Vaivaa sitten sämpylätaikina ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi ja kohota vielä lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
5. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Jäähdytä. Halkaise sämpylöihin kansi burgerien tapaan.
6. Laita väliin perunapihvit. Jaa kukin burrata noin kolmeen osaan ja laita pihvien päälle. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi ja laita burratan päälle
7. Koristele rocolalla ja valuta pinnalle balsamicoa. Nosta päälle sämpylän kansi.
Tarjoa perunasämpylät vaikka iltapalaksi!
Resepti: Hellapoliisi
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa