Perunahippu-risotto, lohimedaljonki sekä antiboise-kastike

 
Aika 20 min
Henkilöt 2

Ainekset

Lohimedaljonki & perunahippu-risotto:

  • ½ pss Rooty -perunahippuja
  • 2 keskisuurta lohimedaljonkia
  • 3 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 dl ruokakermaa
  • Raastettua parmesaania

Kastike:

  • 1 rkl paistossa ruskistunutta voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ dl vihreitä oliivirenkaita
  • ½ dl kapriksia
  • 1 tomaatti
  • ½ puntti lehtipersiljaa

Työvaiheet

Nosta pannu liedelle lämpiämään lohta varten. Mittaa kattilaan kana- tai kasvisliemi ja laita se myös liedelle. Kuumenna ja keitä hetki kasaan. Lisää perunahiput sekä kerma kattilaan ja keitä niitä pussin ohjeen mukaan. Lisää lopuksi voi ja parmesaaniraaste, sekoita.

Laita pannulle voinokare ja odota, että se hieman ruskistuu. Lisää lohimedaljonki pannuun ja laita liesi pienemmälle. Paista lohi kunnolla toiselta puolelta ja käännä. Paista loppuun haluttuun kypsyyteen ja nosta lautaselle.

Kaada paistinpannulta voi kulhoon. Kuutioi tomaatti ja hienonna lehtipersilja. Mittaa kastikkeen muut ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Nosta lautasen pohjalle risottoa, lohimedaljonki ja viimeistele kastikkeella. Koristele vielä yrteillä halutessasi. Nauti!

@ resepti ja kuva Toptaste / Dani Hänninen

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu