Wokkiperunaa, lohimedaljonki sekä antiboise-kastike
Ainekset
Lohimedaljonki & wokkiperunaa:
- ½ pss Rooty *Wokkiperunaa
- 2 keskisuurta lohimedaljonkia
- 3 dl kana- tai kasvislientä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
- 2 dl ruokakermaa
- Raastettua parmesaania
Kastike:
- 1 rkl paistossa ruskistunutta voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ½ dl vihreitä oliivirenkaita
- ½ dl kapriksia
- 1 tomaatti
- ½ puntti lehtipersiljaa
Työvaiheet
Nosta pannu liedelle lämpiämään lohta varten. Mittaa kattilaan kana- tai kasvisliemi ja laita se myös liedelle. Kuumenna ja keitä hetki kasaan. Lisää wokkiperunat sekä kerma kattilaan ja keitä niitä pussin ohjeen mukaan. Lisää lopuksi voi ja parmesaaniraaste, sekoita.
Laita pannulle voinokare ja odota, että se hieman ruskistuu. Lisää lohimedaljonki pannuun ja laita liesi pienemmälle. Paista lohi kunnolla toiselta puolelta ja käännä. Paista loppuun haluttuun kypsyyteen ja nosta lautaselle.
Kaada paistinpannulta voi kulhoon. Kuutioi tomaatti ja hienonna lehtipersilja. Mittaa kastikkeen muut ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Nosta lautasen pohjalle perunoita, lohimedaljonki ja viimeistele kastikkeella. Koristele vielä yrteillä halutessasi. Nauti!
@ resepti ja kuva Toptaste / Dani Hänninen
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa