Lehtikaalinuudelit ”meal prep”

Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja

Ainekset
- 1 pss Pannunuudelia
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 punasipuli, suikaloituna
- 2 oksaa lehtikaalia, suikaloituna
- 1 pkt marinoitua tofua, kuutioituna
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
lisäksi:
- paahdettua mantelimurskaa
- ½ ruukkua persiljaa, hienonnettuna
Työvaiheet
Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla ja lisää jäiset pannunuudelit. Paista noin viisi minuuttia, kunnes kullanruskeita ja mausta suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
Paista punasipulisuikaleita paahdetussa seesamiöljyssä, kunnes pehmeitä ja läpikuultavia. Lisää tofukuutiot ja paista muutama minuutti. Lisää lehtikaalit ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.
Lisää pannunuudelit takaisin pannulle ja sekoita. Mausta soijakastikkeella, sitruunamehulla, suolalla ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria. Viimeistele paahdetuilla, murskatuilla manteleilla sekä hienonnetulla persiljalla.
Rooty Pannunuudeli
Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side
Rooty Pannunuudeli Ainesosat