Perunahippu-paella
Ainekset
- 1 pussi perunahippuja (500 g)
- 400-500 g maustamatonta kanan rintafilettä
- 250 g (yksi pussi) katkarapuja
- 200 g (yksi pussi) pakasteherneitä
- 3 kpl chorizo-raakamakkaraa
- 1 punainen paprika
- 1 punainen chili
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 6 dl kanalientä (yksi kanaliemikuutio)
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl savupaprikaa
- 1/2 tl sahramia
- 1/2 tl cayennepippuria
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- 1 sitruuna
- Lehtipersiljaa
Työvaiheet
Ota perunahiput ja katkaravut sulamaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprika pitkiksi suikaleiksi. Paloittele chili. Jos haluat vähemmän mausteista, poista chilistä siemenet. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja kuullota sipulit, paprikasuikaleet sekä chilinpalat.
Leikkaa kanan rintafileet paloiksi. Ripottele suolaa päälle. Pyörittele kananpalat vehnäjauhoissa (valinnaista). Leikkaa chorizo-makkara sopiviksi paloiksi. Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista kananpalat sekä makkarat kypsiksi. Lisää perunahiput ja mausteet, sekoita hetki. Lisää kuuma kanaliemi ja valkoviini.
Anna hautua noin 20 min ja sekoita. Kun pannulta on haihtunut puolet nesteestä, lisää katkaravut ja herneet. Anna hautua vielä hetki. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Paella on valmista, kun pannulla ei ole juurikaan nestettä jäljellä. Koristele sitruunalohkoilla ja lehtipersiljalla. ¡Buen provecho!
Resepti ja kuvat by Elina Maja
Rooty Perunahippu
Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.
Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?
Rooty Perunahippu – Join The Kind Side