Peruna-lohipiirakka
Ilkka Lääveri
Ainekset
- 1 pss Rooty Wokkiperunaa
- 1 gluteeniton piirakkataikina
- 150 g lämminsavulohta
- 1 puntti tilliä
- 1 kpl sitruunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk creme fraichea
- 4 kpl kananmunaa
- suolaa
- pippuria
- voita
- gluteenittomia jauhoja
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla ja jauhota se. Painele piirakkataikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille, ja pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 15 minuuttia keskitasolla. Sulata wokkiperunat tarvittaessa juoksevan veden alla siivilässä ja purista kuivaksi. Sekoita keskenään wokkiperunat, pieniksi paloiksi revitty lohi, hienonnettu tilli, kuohukerma, creme fraiche ja kananmunat. Mausta 2 tl suolaa, ½ tl pippuria sekä raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 30-35 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja nauti!
Hyvä pikkujoulutarjottava! Varmasti jokaisen vieraan makuun. Sopii myös ruuhkavuosia elävän vakioresepteihin, joka haluaa nopeasti teineille vatsan täytettä.
RESEPTI: Huono Äiti
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa