Parempi pyttipannu

Dani Hänninen
Keittiömestari ja yrittäjä

Aika 15 min
Henkilöt 4

Ainekset

  • 400 g Rooty perunahippuja
  • 150 g chorizo-raakamakkaraa
  • 100 g herkkusieniä
  • 80 g kokonaisia vihreitä papuja
  • 50 g voita
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 4 kananmunaa

Työvaiheet

Pilko veitsellä chorizo-raakamakkara ja jalapeno ohuiksi siivuiksi. Paloittele samalla herkkusienet ja vihreät pavut. Hienonna kevätsipuli.

Kuumenna pannu liedellä ja lisää chorizo-makkarat pannuun. Ruskista makkara siivut ja lisää herkkusienet ja pavut. Paista noin 3 minuuttia. Mittaa pannuun voi ja Dijon-sinappi. Pienennä hieman lämpöä ja kaada joukkoon jäiset Rooty perunahiput ja paista vielä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja omenaviinietikalla.

Siirrä pyttipannu tarjoiluastiaan ja paista kananmunat jokaiselle syöjälle samalla pannulla.

Koristele annos vielä tuoreilla yrteillä ja nauti.

Ohje: Dani Hänninen, Toptaste.fi

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu