Aasialainen Röstiperuna

 
Aika 30 min
Henkilöt n. 10 kpl

Ainekset

  • noin 250 g Rooty pannunuudelia tai perunahippuja
  • 2 pientä porkkanaa
  • 2 kevätsipulia
  • 1 pieni purkki maissia
  • 1/2 sitruunaruohoa
  • valkosipulia
  • 2 munaa
  • noin 2 dl vehnäjauhoja
  • reilu loraus maissijauhoja
  • vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

Pilko porkkanat ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Pilko valkosipuli ja sitruunaruoho pieniksi paloiksi.

Lisää kulhoon Rooty pannunuudelit/perunahiput, suikaloidut vihannekset, maissit, valkosipuli ja sitruunaruoho. Lisää joukkoon munat, maissijauhot, osa vehnäjauhoista ja sekoita. Lisää vesi ja lisää loput vehnäjauhoista sekoitellen. Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla ja lorauksella öljyä.

Anna seoksen seistä 10 minuuttia ja uppopaista öljyssä.

Mikäli kestät tulista, tarjoile tuoreiden pienten vihreiden chilien kanssa. Niitä löytää etnisistä kaupoista!

Ohje: Erika Kaipainen, Toptaste.fi

Rooty Pannunuudeli

Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side

Rooty Pannunuudeli Ainesosat
Rooty - pannunuudeli