Parempi pyttipannu

Dani Hänninen
Keittiömestari ja yrittäjä

Aika 15 min
Henkilöt 4

Ainekset

  • 400 g Rooty Wokkiperunaa
  • 150 g chorizo-raakamakkaraa
  • 100 g herkkusieniä
  • 80 g kokonaisia vihreitä papuja
  • 50 g voita
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 4 kananmunaa

Työvaiheet

Pilko veitsellä chorizo-raakamakkara ja jalapeno ohuiksi siivuiksi. Paloittele samalla herkkusienet ja vihreät pavut. Hienonna kevätsipuli.

Kuumenna pannu liedellä ja lisää chorizo-makkarat pannuun. Ruskista makkara siivut ja lisää herkkusienet ja pavut. Paista noin 3 minuuttia. Mittaa pannuun voi ja Dijon-sinappi. Pienennä hieman lämpöä ja kaada joukkoon jäiset Rooty wokkiperunat ja paista vielä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja omenaviinietikalla.

Siirrä pyttipannu tarjoiluastiaan ja paista kananmunat jokaiselle syöjälle samalla pannulla.

Koristele annos vielä tuoreilla yrteillä ja nauti.

Ohje: Dani Hänninen, Toptaste.fi

Rooty Wokkiperuna

Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa

Rooty Wokkiperuna 450 g Ainesosat