Pad Thai perunalla
Alexander Trivedi
Kokki ja ruokabloggari
Ainekset
- 200 g pannunuudelia tai perunahippuja
- 200 g jättikatkarapuja
- 2 kevätsipulia
- 100 g ituja
- 1 limen mehu ja kuori
- 2 rkl tummaa sokeria
- 3 rkl kalakastiketta
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 1 rkl valkosipulitahnaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl rouhittua maapähkinää
- Öljyä, suolaa Koristeluun korianteria
Työvaiheet
Freesaa jättikatkaravut öljyssä, lisää inkivääri, valkosipulitahna ja kalakastike. Lisää joukkoon esikiehautetut wokkiperunat ja idut. Lisää myös seesamiöljy ja aloita wokkaaminen. Lisää lopussa joukkoon pilkotut kevätsipulin varret ja puolet maapähkinärouheesta. Annostele ja koristele lopulla maapähkinärouheella.
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa