Nasi goreng
Ainekset
- 1 pss Rooty Wokkiperunaa
- n. 400 g kanan paistileikettä, tai vaihtoehtoisesti esim. tofua tai fetajuustoa
- öljyä paistamiseen
- 1 tl suolaa
- 2-3 kevätsipulia
- 1 paprika
- 1-2 chiliä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 limen mehu
- 2 rkl Ketjap Manis kastiketta
- 2 rkl soijaa
Lisäksi 4 kananmunaa paistettuna
Koristeeksi:
- kirsikkatomaatteja
- tuoretta korianteria
- limelohkoja
Työvaiheet
Pilko kevätsipuli, paprika ja chilit, sekä hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
Leikkaa kanan paistileikkeet suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kanasuikaleet. Mausta kevyesti suolalla, ja paista kunnes kanoissa on kunnon paistopinta.
Lisää pannulle kasvikset ja chili, paista hetki. Lisää pannulle Rooty Wokkiperunat ja paista muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon limen mehu, lisää Ketjap Manis, soija ja raastettu inkivääri. Kypsennä kunnes kanat ovat kypsiä.
Annostele Nasi goreng lautaselle ja tarjoile se paistetun kananmunan kanssa. Koristele annos kirsikkatomaateilla, korianterilla ja limelohkoilla.
Jos korvaat kanan tofulla tai fetajuustolla, lisää nämä Nasi gorengin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Kokki ja keittiömestari Pasi Kuronen.
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa