Makaronilaatikko ilman makaronia
Linnea Vihonen
Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja
Ainekset
- 2 pss Rooty Wokkiperunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 400 g naudan jauhelihaa tai kasvis jauhelihaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
Munamaito
- 6 dl maitoa tai kauramaitoa
- 3 munaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
lisäksi:
- 1–2 dl emmental – mozzarellajuustoraastetta
Vihersalaatti
- 2 sydänsalaattia
Vinaigrette:
- 2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kuivattuja yrttejä esim. rosmariinia
- 0,5 tl suolaa
Työvaiheet
Paista wokkiperunat pakkauksen ohjeen mukaan. Voit paistaa perunat vaikka jo edellisenä päivänä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla rypsiöljyn kanssa kolme minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista, kunnes jauheliha on kypsää.
Voitele n. 3 L uunivuoka rypsiöljyllä. Sekoita vuoassa wokkiperunat ja jauheliha.
Vispaa kulhossa maidon joukkoon munat ja suola. Kaada muna-maitoseos vuokaan ja tasoita. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kun kypsennystä on jäljellä 15 minuuttia, lisää vuoan päälle juustoraaste.
Vihersalaatti: Laita kannelliseen purkkiin kaikki ainekset ja sekoita voimakkaasti. Revi sydänsalaatista lehdet irti, pese ja kuivaa. Valuta vinaigrettea salaatin päälle.
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa