Perunaa ja kanapyöryköitä tomaattisessa kastikkeessa
Ainekset
- 1 pss Rooty Wokkiperunaa 450 g
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kanapyörykät:
- ½ dl Mummon gluteenittomia korppujauhoja
- 1 dl kermaa
- 1 muna
- 1 sipuli
- 400 g broilerijauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl currya
- 1 tl paprika
Tomaattikastike:
- 400 g tomaattimurska
- 2 dl ruokakermaa / kauraruokaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- rypsiöljyä
Lisäksi esim. rucolaa, juustoraastetta.
Työvaiheet
Aloita kanapyöryköiden valmistuksesta. Hienonna sipuli. Sekoita kulhossa pyöryköiden ainekset hyvin keskenään ja anna turvota n. 10 minuuttia.
Hienonna kastikkeen sipuli ja valkosipuli. Lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuleita hetki. Lisää tomaattikastike, kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia ja lisää kastikkeen joukkoon. Peitä tarvittaessa kannella. Pidä kastike kiehuvana ja anna pyöryköiden hiljalleen kypsyä kastikkeen joukossa noin 15 minuuttia.
Lämmitä toisella pannulla öljyä ja lisää jäiset wokkiperunat pannulle. Paista noin 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä paistetut perunat kastikkeen joukkoon.
Tarkista pyöryköiden kypsyys ja maku ennen tarjoilua. Lisää annokset lautasille, ripottele pinnalle rucolaa ja juustoraastetta.
Rooty Pannunuudeli
Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side