Tortilla Española med wokpotatis
Ingrediensers
- 1 dl Rooty Wokpotatis
- 0,5 gul lök i skovor
- extra jungfruolja
- salt
- 3-5 ägg
Salla:
- en nypa salladsblandning
- 1 msk extra jungfruolja
- ett stänk citronsaft
- salt
Tillverkning
Hetta upp ungnen till 170 grader. Hetta också upp en ytbelagd stekpanna på hög medelvärme och tillsätt en skvät olivolja. Blanda om löken allt emallanåt och stek i omkring 5 minuter eller tills den har mjuknat.
Tillsätt sedan wokpotatis och låt dem tina upp helt. Om du vill kan du också steka dem kraftigare och låta dem brynas en aning.
Söndra äggens skruktur i en skål ock krydda blandningen med salt. Häll äggen i pannan när potatisen har tinat och rör om en stund för att breda ut fyllningarna jämnt. Flytta omeletten för att gräddas färdig i ugn i omkring 10 minuter eller tills den har stelnat.
Ta omeletten ur pannan och stjälp över den på en tallrik när den är färdig. Blanda samman salladsingredienserna och lägg upp dem på omeletten och servera omedelbart!
@ bild och recept Tastery
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa