Sparris med Wokpotatis
Ingredienser
- ½ påse / 250 g Wokpotatis
- 300 g sparris
- 2 schalottenlökar
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 25 g parmesan
- salt, peppar, persilja
- smör eller olja
Tillverkning
Skjöl sparrisen. Skär bort den träiga delen av sparrisen. Om sparrisen är tjock kann du skala den lätt med skalkniv. Skär sparrisen i cirka 2 cm långa bitar.
Skala och hacka löken. Smält smöret i pannan och bryn löken. Tillsätt sparris och frysta Wokpotatis. Bryn en stund och tillsätt sedan vatten och grönsaksbuljontärningen. Låt sjuda i fem till tio minuter tills sparrisen och potatisen är färdig. Tillsätt vatten vid behov.
Rör slutligen in parmesanflarn, svartpeppar och salt efter behov i risotton. Smaka av.
Servera risotton genast när den är ångande het.
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa