Potatis Bangkok

Steknudlar, svamp, chili och sesam

Linnea Vihonen
Kock och kreativ innovatör

Rooty Steknudlar Bangkok
Aika 15 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 200 g steknudlar eller potatiskorn
  • 1 msk rybsolja
  • ½ tsk salt
  • Häll rybsoljan i en panna och stek de frysta steknudlarna/potatiskorner i ca 5 min.
    Krydda med salt.
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ½-1 röd chili
  • 100 g svamp, t.ex. shiitake
  • 2 msk rybsolja
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk mörk sesamsås
  • 3 msk citron- eller limesaft
  • en gnutta salt
  • ½ -1 kruka färsk koriander
  • 3 msk sesamfrön

Tillverkning

Skala och skiva löken och vitlöken. Skala moroten och skär den i tunna skivor.

Skiva svamparna. Klyv chilin, ta om du så vill ur fröna och finhacka chilin.

Hetta upp rybsolja i pannan och lägg i löken. Sautera ett par minuter och tillsätt moroten, vitlöken, chilin samt svamparna. Stek i några minuter.

Tillsätt de stekta nudlarna/korner och stek i några minuter. Lyft pannan från spisen, krydda med sojasås, mörk sesamolja, citronsaft, finhackad koriander samt sesamfrön.

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser