Potatis-baconstuvning och pannbiffar
Ilkka Lääveri
Ingrediensers
Bacon-potatisstuvning:
- 1 påse Rooty Wokpotatis
- 1 pkt (ca 150 g) bacon
- 1 lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 knippe körvel
- 1 msk kryddsenap
- salt
- svartpeppar från kvarnen
- olja
Pannbiffar:
- 500 g malet nötkött
- 1 ägg
- 100 g crème fraiche eller motsvarande
- 100 g riven ost
- persilja eller andra örter
- malen peppar
- 15 g dijonsenap
- 7 g salt
Tillverkning
Tillredning av bacon-potatisstuvningen:
Hacka baconen och hetta upp en kastrull eller en stor stekpanna. Tillsätt en skvätt olja och baconen i pannan. Stek baconen en stund. Tillsätt den hackade löken och fräs ytterligare en stund. Lägg wokpotatisen i pannan och låt dem smälta. Tillsätt grädde, kryddor och hackad körvel. Låt koka en stund och servera till pannbiffarna.
Tillredning av pannbiffarna:
Blanda ihop alla ingredienser och forma till fyra biffar. Stek i en stekpanna med smör på båda sidorna i cirka 5 minuter tills biffarna är nästan genomstekta inuti. Servera med potatis-baconstuvningen.
RECEPT: Huono Äiti
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa