Nasi goreng

 
Aika 45 min.
Henkilöt 4

Ingrediensers

  • 1 påse Rooty Wokpotatis
  • ca 400 g lårfile av kyckling eller t.ex. tofu eller fetaost
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2-3 salladslökar
  • 1 paprika
  • 1-2 chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • saften av 1 lime
  • 2 msk Ketjap Manis-sås
  • 2 msk soja

Dessutom:

  • 4 stekta ägg

Till garnering:

  • körsbärstomater
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Tillverkning

  1. Hacka salladslöken, paprikan och chilin och finfördela vitlöksklyftorna. Riv ingefäran.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor.
  3. Hetta upp oljan i en panna och lägg i kycklingstrimlorna. Krydda lätt med salt. Stek tills kycklingen har en ordentlig stekyta.
  4. Lägg grönsakerna och chilin i pannan och stek en stund.
  5. Tillsätt Rooty Wokpotatis i pannan och stek i några minuter.
  6. Pressa i limesaften, tillsätt Ketjap Manis, sojan och den rivna ingefäran och stek tills kycklingen är färdigstekt.
  7. Portionera ut Nasi gorengen på tallrikarna och servera med ett stekt ägg.
  8. Garnera portionen med körsbärstomater, koriander och limeklyftor.
  9. Om du ersätter kycklingen med tofu eller fetaost, lägg dem i nasi gorengen först just före serveringen.

RECEPT: Kocken och köksmästaren Pasi Kuronen.

Rooty Wokpotatis

Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa

Rooty Wokpotatis Ingredienser 450 g