Kantarellrisotto med wokpotatis
Wokpotatis, kantareller och parmesan
Alexander Trivedi
Chef och blogger
Ingrediensers
- 200 g Rooty Wokpotatis
- 200 g kantareller
- 1 lök
- 1 dl vittvin
- 2 dl grädde
- 50 g parmesan eller pecorino
- Salt, peppar, persilja Smör eller olja
Tillverkning
Skär löken i kuber, fräs i smör eller olja, tillsätt den fint skurna svampen och till sist wokpotatis. Tillsätt vittvin och grädde när vätskan har avdunstat. Låt koka samman tills grädden tjocknar. Riv i parmesan eller pecorino. Krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan just före serveringen.
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa