Fried wokpotatis

Fried wokpotatis

 
Aika 25 min
Henkilöt 2

Ingredienser

  • 2 dl Rooty Wokpotatis
  • en skvätt sesamolja
  • 1 morot skuren i kuber
  • 1 pak choi skuren i bitar
  • 1 paprika skuren i bitar
  • 1 vitlöksklyfta
  • en ungefär 4 cm bit ingefära
  • 2-3 msk soja
  • en nypa djupfrysta ärter
  • 1 ägg

Till finishen:

  • 1 röd skivad chili
  • koriander

Tillverkning

Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt en skvätt sesamolja. Stek moroten på hög värme, tills den har mörknat en aning. Tillsätt sedan pak choi och paprika och forsätt steka i ett par minuter.

När grönsakerna har förkolnat en aning, riv ned vitlöken och ingefäran i dem. Tillsätt därefter wokpotatis och låt dem tina upp.

Tillsätt sojan och ärterna när wokpotatis har tinat upp och rör om ordentligt.

Tillsätt till sist ägget och rör igen om ordertligt. Låt ägget bli helt genomstekt före serveringen.

Finslipa portionerna med chiliskivor och koriander!

@ bild och recept Tastery

Rooty Wokpotatis

Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa

Rooty Wokpotatis Ingredienser 450 g