Tankoparsaa Wokkiperunoilla
Ainekset
- ½ pss / 250 g Wokkiperunaa
- 300 g tankoparsaa
- 2 salottisipulia
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl vettä
- 25 g parmesaania
- Suola, pippuri, persiljaa
- Voita tai öljyä
Työvaiheet
Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen kovat tyvet pois. Jos parsat ovat paksuja, kuori hieman niiden pintaa pois kuorimaveitsellä. Pilko parsat noin 2 cm paloiksi.
Kuori ja pilko sipuli. Sulata pannulla voi ja kuullota sipulit. Lisää parsat ja jäiset Wokkiperunat. Kuullota hetki ja lisää sen jälkeen vesi ja kasvisliemikuutio. Anna hautua viisi-kymmenen minuuttia, kunnes parsat ja perunat ovat kypsyneet. Lisää vettä tarvittaessa.
Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesanlastut, mustapippuria ja tarpeen mukaan suolaa. Tarkista maku.
Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana.
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa