Juuriselleri-perunakroketit

 
Aika 1 h + 45 min.
Henkilöt 6

Ainekset

 

    • 1 pss ROOTY Perunamuusijauhetta (680 g valmista muusia)
    • 5 dl vettä
    • 1 dl maitoa
    • nokare voita
    • 150 g juuriselleriä, kuorittuna ja raastettuna
    • 1 pieni sipuli (60 g), hienonnettuna
    • ½ tl mustapippuria
    • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
    • 1 tl savupaprikajauhetta (valinnainen)
    • ½ tl valkosipulijauhetta (valinnainen)
    • ½ tl muskottipähkinää (valinnainen)
    • 1 rkl sitruunankuorta raastettuna (valinnainen)
    • 2-6 dl vehnäjauhoja (taikinaan)
    • 50 g mozzarellaraastetta
    • 1 muna (taikinaan)

Panerointiin:

    • 3 kananmunaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 3 dl pankojauhoja
    • öljyä friteeraukseen

Työvaiheet

  1. Valmista ROOTY Perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan: kiehauta vesi, lisää maito ja muusijauhe. Anna levätä minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi. Parhaan tuloksen saat, kun muusi on tehty edellisenä päivänä ja levännyt jääkaapissa.
  2. Kuullota sipulia öljyssä noin 5 min. Lisää juuriselleri ja kypsennä vielä 5–7 min. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita kulhossa muusi, jäähtynyt selleri-sipuliseos, timjami, mustapippuri ja mozzarellaraaste. Lisää halutessasi savupaprika, valkosipulijauhe, muskotti ja sitruunankuori.
  4. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina pitää muotonsa mutta on silti edelleen pehmeää. Anna taikinan levätä kylmässä 15 min.
  5. Ota lusikalla taikinasta kekoja, muotoile pitkulaisia taikinakekoja ja anna levätä pakkasessa ainakin 30 min.
  6. Muotoile pakkasessa levänneet taikinakeot yksitellen pitkulaisiksi kroketeiksi. Paneroi kierittämällä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Voit paneroida kroketit halutessasi pakkaseen ja friteerata suoraan sieltä.
  7. Friteeraa kroketteja 170–180 asteisessa öljyssä 3–4 minuuttia tai paista kevyesti öljyttyinä airfryerissa 180 asteessa 8–10 min.

Tarjoa!

Juuriselleri-perunakroketit ovat mainio tapa hyödyntää ylijäänyttä perunamuusia. Jos käytät edellisenä päivänä valmistettua muusia, säästää se aikaa myös itse kokkailupäivänä.

Kroketit ovat alun perin lähtöisin Espanjasta ja Ranskasta, joissa niitä tarjotaan usein pieninä tapas-annoksina tai lisukkeina. Perinteisesti kroketit täytetään esimerkiksi juustolla, kinkulla tai kalalla – mutta tässä kasvisversiossa mukaan lisätään juuriselleriä tuomaan pähkinäistä ja maanläheistä makua.

Panerointi voi olla krokettien valmistuksessa hieman sottainen vaihe – ja joskus se voi vaatia myös hieman kärsivällisyyttä. Homman helpottamiseksi voit käyttää lusikoita ja haarukkaa: pyörittele kroketteja vehnäjauhoissa lusikalla ja käytä haarukkaa kananmunassa kastamiseen. Lisäksi kun varaat valmistukseen riittävästi aikaa ja paneroit kroketit etukäteen valmiiksi pakkaseen, ne on helppo friteerata suoraan pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Kroketit voi olla muutenkin hyvä tehdä pakkaseen, jos haluat paneroida kroketit osissa: tällöin taikina ei pääse lämpenemään liikaa ja kroketit pysyvät paremmin kasassa.

Näiden krokettien valmistus vaatii hieman sorminäppäryyttä keittiössä, mutta palkitsee takuuvarmasti kokin runsailla kiitoksilla. Lopputuloksena saat rapeita, kultaisia herkkuja, jotka maistuvat erityisen hyviltä esimerkiksi kermaviilikastikkeen kanssa.

Resepti: Satokausikalenteri

https://satokausi.fi/perunamuusi-on-suomalaisen-ruokakulttuurin-moniottelija/

 

Rooty
Perunamuusi

Rooty Perunamuusi on terveellistä ruokaa, joka on superhelppo valmistaa. Plus siinä sivussa pelastat vielä maailman. Valmistus vie vain kaksi minuuttia, ja tarjolla on valmista kotimaisista(suomalaisista) perunoista valmistettua perunamuusia. Yhtä kiloa valmista muusijauhetta kohden käytetään seitsemän kiloa tuoretta perunaa. Teimme sinulle monipuolisen hyvislisukkeen, jolla loihdit kaikenlaisista pääruoista tähtiä. Rooty Perunamuusia voit käyttää niin monessa ruokaisassa reseptissä, että vain mielikuvitus on rajana.

Vaihtamalla riisin tai vehnän pohjoisen superfoodiin perunaan, teet palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Perunasta saat hyvän ekosyyn herkutteluun.

Rooty Perunamuusi – Juurevaa alkuvoimaa!

Rooty perunamuusi pakkaus