Perunainen rösti-snack

Pannunuudeleita ja sitruuna aiolia

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Kokki ja ruokabloggari

Rösti-snack
Aika 15 min.
Henkilöt 2

Ainekset

  • 200 g pannunuudelia tai perunahippuja
  • 45 g peruna- tai maissitärkkelystä
  • 4 g suolaa
  • Öljyä uppopaistamiseen

Sitruuna-aioli:

  • 2 dl majoneesi
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori (vain keltainen osa)
  • ½ sitruunan mehu
  • Suolaa

Työvaiheet

Anna pannunuudelien/perunahippujen sulaa ja valuta ylimääräinen neste. Lisää peruna- tai maissitärkkelys, suola ja sekoita. Puristele pannunuudelit/ -hiput vapaalla tyylillä pieniksi palloiksi. Anna seistä 5 min ja uppopaista sitten öljyssä. Valmista sitruuna-aioli yhdistämällä kaikki ainekset. Tarjoile rösti-snackit vaikkapa illanvieton alkupalana.

Rooty Pannunuudeli

Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side

Rooty Pannunuudeli Ainesosat
Rooty pannunuudelipussi