Porokiusaus
Ilkka Lääveri
Ainekset
- 1 pss Rooty Wokkiperunaa
- 250 g suppilovahveroita (voi jättää pois)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 80 g savuporoa
- 5 dl kuohukermaa
- persiljaa
- timjamia
- rosmariinia
- suolaa
- pippuria
- rypsiöljyä
Lisäksi puolukoita ja suolakurkkuja.
Työvaiheet
Kuumenna paistinpannu ja hienonna suppilovahverot. Laita pannulle tilkka öljyä ja lisää suppilovahverot. Mausta hiukan suolalla niin neste lähtee sienistä liikkeelle. Paista sieniä, kunnes neste on haihtunut pannulta. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne sienten joukkoon pannulle. Lisää joukkoon sulatetut wokkiperunat. Voit sulattaa ne esimerkiksi juoksevan veden alla nopeasti siivilässä. Voit lisätä perunat myös jäisinä, jolloin kypsennysaika on hiukan pidempi. Kuullota perunoita muutama minuutti pannulla ja lisää sitten suikaloidut savuporot sekä kuohukerma. Anna kerman kiehua kokoon n. 5-10 minuuttia, kunnes kerma on selvästi paksumpaa eikä valu juurikaan. Mausta kiusaus hienonnetuilla yrteillä, suolalla sekä pippurilla. Tarjoile puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.
Toimii hyvin yö ruokana pikkujoulujuhlissa. Puolukat ja suolakurkut kruunaavat herkullisen kiusauksen. Yrtit tuovat kivasti raikkautta. Aivan super hyvää, kokeilkaa itse!
RESEPTI: Huono Äiti
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa