Lo mein

 
Aika 20 min.
Henkilöt 4

Ainekset

  • 1 pss Rooty Wokkiperunaa
  • 2 rkl seesamiöljyä tai rypsiöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 iso porkkana
  • 2 suippopaprikaa
  • 2 kevätsipulia

Kastike:

  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl Miriniä
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • mustapippuria

Lisäksi kevätsipulia ja yrttejä koristeluun.

Työvaiheet

Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja sekoita hyvin. Laita sivuun odottamaan.

Hienonna valkosipuli, leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi suippopaprikat sekä kevätsipuli. Kuumenna seesamiöljy tai rypsiöljy pannulla. Lisää kasvikset ja paista hetki. Lisää joukkoon Rooty Wokkiperunat ja paista viiden minuutin ajan.

Lisää kastike ja sekoita hyvin. Koristele annos kevätsipulilla ja yrteillä. Tarjoa Lo mein paistetun kanan, lihan tai kasviproteiinin kanssa, tai nauti sellaisenaan.

Toimii hyvin yö ruokana pikkujoulujuhlissa. Puolukat ja suolakurkut kruunaavat herkullisen kiusauksen. Yrtit tuovat kivasti raikkautta. Aivan super hyvää, kokeilkaa itse!

 

Resepti: Kokki ja keittiömestari Pasi Kuronen.

Rooty Wokkiperuna

Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa

Rooty Wokkiperuna 450 g Ainesosat