Reindeer casserole
Ilkka Lääveri
Ingredients
- 1 bag Rooty Wok potatoes
- 250 g trumpet chanterelles (optional)
- 1 onion
- 2 garlic cloves
- 80 g smoked reindeer
- 5 dl whipping cream
- parsley
- thyme
- rosemary
- salt
- pepper
- turnip rapeseed oil
- Lingonberries and gherkins to serve
Recipe
Heat a frying pan and finely chop the trumpet chanterelles. Add a dash of oil to the pan and add the trumpet chanterelles. Season with a little salt to bring out the liquid from the mushrooms. Fry the mushrooms until the liquid has evaporated from the pan. Chop the onion and garlic cloves. Add them to the pan with the mushrooms. Add the defrosted wok potatoes to the pan. You can defrost them in a sieve under running water. You can also add the potatoes frozen, but the food will take slightly longer to cook. Sauté the potatoes for a few minutes in the pan and then add in slices of smoked reindeer and whipping cream. Let the cream boil for approx. 5-10 minutes, until it is clearly thicker and barely runs. Season the bake with the finely chopped herbs, salt, and pepper. Serve with lingonberries and gherkins.
Makes an excellent evening meal at Christmas parties. The lingonberries and gherkins add the finishing touches to this fantastic meal. The herbs add a lovely freshness. Super good, try it and see for yourself!
RECIPE: Huono Äiti
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa