Riven tofu och Wokpotatis
Ingredienser
- 1 pkt (300 g) Jalotofu Aasia (eller Jalotofu marinerad/kallrökt)
- 300 g Rooty Wokpotatis
- 1,5 msk + 1,5 msk olja för stekning (t.ex. sesam- eller olivolja)
- 2 msk kryddsås (t.ex. Hoisin eller teriyaki)
- 1 liten paprika
- 1 liten morot
- 1 röd chili utan frön
- 100 g sockerärter
- 2 stjälkar salladslök
- 1-2 msk sesamfrön
- färsk koriander
Tillverkning
Värm ugnen till 225 grader. Öppna paketet med Jalotofu Aasia och låt den överflödiga marinaden rinna av. Riv tofun med det största bladet på ett rivjärn och lyft upp den rivna tofun i en skål. Blanda i 1,5 msk olja, till exempel rostad sesamolja. Sprid ut den rivna tofun jämnt på ett bakplåtspapper. Ju tunnare lager desto krispigare blir resultatet. Lyft upp plåten till den mellersta eller näst högsta nivån i ugnen. Grädda i 20 minuter och vänd tofuskiktet efter halva tiden. Var försiktig så att den rivna tofun inte bränns och följ bakningen med jämna mellanrum. Ta ut det krispiga tofukrosset ur ugnen och blanda i 2 matskedar av valfri kryddsås (t.ex. Hoisin- eller teriyakisås). Tärna paprikan, skär morötterna i små strimlor, hacka chilin och salladslöken medan tofun gräddas. När tofu-krosset är klart, hetta upp 1,5 msk olja i en stekpanna och stek grönsakerna i 2–3 minuter, vänd dem. Tillsätt tofukrosset och wokpotatis och stek i några minuter. Ta bort pannan från värmen, häll i den extra såsen och sesamfröna. Rör om och garnera med färsk koriander.
RECEPT: Jalotofu
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa