Potatisnudlar och gäddbiffar

Ilkka Lääveri

Aika 20 min.
Henkilöt 4

Ingredienser

  • 1 påse Rooty Steknudlar
  • 2 frilandsgurkor eller 1 vanlig gurka
  • 1 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 citroner
  • dill
  • salt
  • svartpeppar från kvarnen
  • olivolja

GÄDDBIFFAR:

  • 500 g malen gädda
  • 1 ägg
  • 50 g crème fraiche
  • 4 dl vispgrädde
  • dill eller andra örter
  • malen peppar
  • 15 g dijonsenap
  • 8 g salt

Tillverkning

Skala gurkorna och skär dem i tunna spånor med en skalkniv. Finhacka chilin och vitlöksklyftorna och halvera citronerna. Hetta upp en grund panna och tillsätt 3 msk olivolja, den hackade chilin och vitlöksklyftan. Fräs en stund och tillsätt Steknudlarna. Fräs nudlarna i 5 minuter och tillsätt gurkskivorna. Smaka av med salt, peppar och dill.

Rosta de halverade citronerna i en het stekpanna. Servera citronerna och nudlarna tillsammans med gäddbiffarna.

Tillagning av gäddbiffarna:

Lägg alla ingredienser utom grädden i en stor skål. Mixa med en visp tills det blir slätt och tillsätt grädden i en stråle. Forma till biffar och stek i en stekpanna med smör eller grädda dem i ugnen i 200 °C i ca 8 minuter. Servera med nudlarna.

RECEPT: Huono Äiti

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser
Rooty - Pannunuudeli