BÄTTRE PYTTIPANNA
Dani Hänninen
Kock och entreprenör
Ingrediensers
- 400 g Rooty Wokpotatis
- 150 g chorizo-råkorv
- 100 g champinjoner
- 80 g hela gröna bönor
- 50 g smör
- ½ knippe salladslök
- 1 grön jalapeño
- 1 msk äppelvinäger
- 1 msk grov Dijonsenap
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar från kvarnen
- 4 ägg
Tillverkning
Skär chorizo-råkorven och jalapeñon i tunna skivor. Skär champinjonerna och de gröna bönorna i bitar. Finfördela salladslöken.
Hetta upp en panna på spisen och lägg chorizokorven i pannan. Bryn korvskivorna och tillsätt champinjonerna och bönorna. Stek i ungefär 3 minuter. Mät upp smör och Dijonsenap i pannan. Minska värmen en aning och häll i de frusna Rooty wokpotatis och stek ännu i ungefär 5 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och äppelvinäger.
Flytta över pyttipannan i ett serveringskärl och stek ett ägg åt varje matgäst i samma panna.
Garnera ännu portionen med färska örter och njut.
RECEPT: Kock och entreprenör Dani Hänninen.
Rooty Wokpotatis
Rooty Wokpotatis är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Wokpotatis kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Wokpotatis är mångsidiga.
Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!
Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?
Rooty Wokpotatis – Juurevaa alkuvoimaa