Perunainen rösti-snack
Pannunuudeleita ja sitruuna aiolia
Alexander Trivedi
Kokki ja ruokabloggari
Ainekset
- 200 g pannunuudelia tai perunahippuja
- 45 g peruna- tai maissitärkkelystä
- 4 g suolaa
- Öljyä uppopaistamiseen
Sitruuna-aioli:
- 2 dl majoneesi
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- 1 sitruunan raastettu kuori (vain keltainen osa)
- ½ sitruunan mehu
- Suolaa
Työvaiheet
Anna pannunuudelien/perunahippujen sulaa ja valuta ylimääräinen neste. Lisää peruna- tai maissitärkkelys, suola ja sekoita. Puristele pannunuudelit/ -hiput vapaalla tyylillä pieniksi palloiksi. Anna seistä 5 min ja uppopaista sitten öljyssä. Valmista sitruuna-aioli yhdistämällä kaikki ainekset. Tarjoile rösti-snackit vaikkapa illanvieton alkupalana.
Rooty Pannunuudeli
Rooty Pannunuudeli on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Pannunuudeli taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Pannunuudelista on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Pannunuudeli – Join The Kind Side