One Pot Makkarapannu Rooty Wokkiperunasta

Ainekset
- 1 pss (450 g) Rooty Wokkiperunaa
- 1 pkt chorizo makkaraa esim. Snallmann, voi olla myös muuta makkaraa
- 1 pieni sipuli
- 2 keskikokoista tomaattia
- 2 dl vettä
- puolikas lihaliemikuutio tai 1 tl lihafondia
- ½ dl lehtipersiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Työvaiheet
1. Leikkaa makkara paloiksi. Jos makkarassa on paksu kuori, poista kuori.
2. Pilko sipuli ja tomaatit.
3. Lisää makkarapalat kylmälle pannulle ja laita hella päälle. Paista, kunnes makkaroista alkaa irrota rasvaa ja ne alkavat ruskistua. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja paista kunnes sipuli on kuullottunut.
4. Lisää pannulle tomaatit ja Rooty Wokkiperunat. Sekoita.
5. Lisää joukkoon vesi ja murenna joukkoon puolikas lihaliemikuutio. Anna kypsyä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
6. Revi joukkoon tuoretta yrttiä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Resepti ja kuvat: Pasi Kuronen
Rooty Wokkiperuna
Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.
Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!
Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?
Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa

Katso myös
Aasialainen Röstiperuna

Juuriselleri-perunakroketit
