Nasi goreng

 
Aika 45 min.
Henkilöt 4

Ingredients

  • 1 bag Rooty Potato Rice
  • approx. 400 g chicken breast or e.g. tofu or feta cheese
  • oil for frying
  • 1 tsp salt
  • 2-3 spring onions
  • 1 bell pepper
  • 1-2 chillies
  • 2 garlic cloves
  • 2 tbsp grated ginger
  • juice of 1 lime
  • 2 tbsp Ketjap Manis sauce
  • 2 tbsp soy

Plus:

  • 4 fied eggs

To garnish:

  • cherry tomatoes
  • fresh coriander
  • lime wedges

Recipe

  1. Chop the spring onions, bell pepper and chillies, and finely chop the garlic. Grate the ginger.
  2. Cut the chicken breast into slices.
  3. Heat the oil in a pan and add the sliced chicken breast. Lightly season with salt. Fry until the chicken is well-sealed.
  4. Add the vegetables and chilies to the pan and fry for a moment.
  5. Add the Rooty Potato Rice to the pan and fry for a few minutes.
  6. Squeeze in the lime juice, add the Ketjap Manis, soy and grated ginger, and cook until the chicken is cooked through.
  7. Plate the Nasi goreng and serve with a fried egg per portion.
  8. Garnish with cherry tomatoes, coriander and lime wedges.
  9. If you substitute the chicken with tofu or feta cheese, add these in to the Nasi goreng just before serving.

RECIPE: Cook and Chef Pasi Kuronen.

Rooty Perunahippu

Perunahippu on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Voit valmistaa sen pannulla vaikkapa stir-fryksi tai paahtaa curryn kaveriksi. Perunahipusta on moneksi.

Vaihtamalla riisin Perunahippuun voi tehdä arjessa aikamoisen ympäristöteon. Riisi kun tarvitsee kasvaakseen yli viisi kertaa enemmän vettä kuin peruna. Se on ihan vissi ero.

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun hyvisten joukkoon pääsee helposti?

Rooty Perunahippu – Join The Kind Side

Rooty Perunahippu Ainesosat
Perunahippu