Feta-potatisomelett

Linnea Vihonen
Kock och kreativ innovatör

Aika 30 min.
Henkilöt 4

Ingredienser

  • 1 påse Rooty Steknudlar eller potatiskorn
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk fint havssalt
  • 6 ekologiska ägg
  • 6 msk vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • ½ tsk paprikapulver

Dessutom:

  • 100 g fetaost
  • 1 tomat, hackad
  • ½ grön paprika
  • 1 vårlök, finhackad
  • ½ skal av citron, rivet
  • färsk basilika

Tillverkning

Stek steknudlarna/potatiskorner i het rapsolja i fem minuter och krydda med salt. Blanda äggen, grädden och kryddorna i en skål. Häll i pannan och rör ner. Sänk värmen till lägre temperatur och låt omeletten stelna under lock i en halvtimme.

Smula sönder fetan och häll på den nästan stelnade potatisomeletten. Strö över resten av grönsakerna och stek i ytterligare cirka tio minuter.

Garnera med färsk basilika och salladslök, tunt rivet citronskal, en skvätt olivolja och svartpeppar.

VIDEO RECEPT

Rooty Steknudlar

Rooty Steknudlar är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Steknudlarna kan användas exempelvis till mättande pad thai eller fräsch vegetarisk wok. Steknudlarna är mångsidiga.

Genom att byta ut vetenudlar mot nordisk superfood, potatis, gör du också naturen en tjänst. Potatisen ger nämligen fyra gånger mer skörd än vete på samma odlingsyta. Alltså inte helt oväsentlig magfyllning!

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan göra miljövänlig mat?

Rooty Steknudlar – Join The Kind Side

Rooty Steknodlar Ingredienser