Wokkiperuna-keitto

Wokkiperunoita, tofua ja kanalientä

Alexander Trivedi

Alexander Trivedi
Kokki ja ruokabloggari

Pannunuudelikeitto
Aika 20 min.
Henkilöt 2

Ainekset

  • 200 g Rooty Wokkiperunaa
  • 1 pkt tofua
  • 1-2 maissintähkää (vakuumipakkauksessa on yleensä 2 kpl)
  • 2 kevätsipulia
  • 1 l kanalientä (perinteisesti luista keittämällä tai voit käyttää myös kanaliemikuutioita)
  • 2 tähtianista
  • 1 chili
  • Soijaa makusi mukaan
  • Öljyä paistoon

Työvaiheet

Leikkaa tofu ja kuivata pyyhkeeseen painelemalla. Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä ja paista tofu rapeaksi. Paista sitten maisseihin väri ja irrota jyvät. Maissintähkien kovat keskiosat voi laittaa kanaliemen, chilin ja tähtianiksen kanssa kattilaan kiehumaan.

Kiehauta wokkiperunoita hetken aikaa suolalla maustetussa vedessä ja nosta ne sitten valmiiksi syviin nuudelikulhoihin. Leikkaa sipulinvarret pieniksi paloiksi ja aloita annosten kokoaminen kulhoihin. Asettele kulhoihin päällekkäin tofua, maissia ja sipulia. Tarkista kanaliemen maku ja mausta se vielä soijalla. Kaada kuuma kanaliemi kulhoon ja tarjoile.

Rooty Wokkiperuna

Rooty Wokkiperuna on helppoa ja terveellistä ruokaa, joka siinä sivussa pelastaa maailman. Teimme monipuolisen hyvislisukkeen, joka on tottunut tekemään kaikenlaisista pääruuista tähtiä. Wokkiperuna taipuu vaikkapa ruokaisaksi pad thaiksi tai raikkaaksi vege-wokiksi. Wokkiperunasta on moneksi.

Vaihtamalla vehnänuudelit pohjoisen superfoodiin perunaan teet myös palveluksen ympäristölle. Peruna nimittäin tuottaa neljä kertaa vehnää enemmän satoa samalta viljelyalalta. Ei siis ihan yhdentekevää vatsantäytettä!

Miksi tehdä asiat vaikean kautta, kun ympäristöystävällistä ruokaa voi tehdä helposti?

Rooty Wokkiperuna – Juurevaa alkuvoimaa

Rooty Wokkiperuna 450 g Ainesosat