Potatis-laxpaj

Ilkka Lääveri

Aika 60 min.
Henkilöt 5

Ingrediensers

  • 1 påse Rooty Potatiskorn
  • 1 glutenfri pajdeg
  • 150 g varmrökt lax
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar
  • smör
  • glutenfritt mjöl

Tillverkning

Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en pajform med smör och mjöla den. Tryck ut pajdegen jämnt i botten och på sidorna av formen och pricka hål med en gaffel. Förgrädda bottnen i 15 minuter på mellersta nivån. Smält potatiskornen under rinnande vatten i ett durkslag, om det behövs, och pressa dem torra. Blanda ihop potatiskornen, laxen som rivits i små bitar, den hackade dillen, vispgrädden, crème fraichen och äggen. Smaka av med 2 tsk salt, ½ tsk peppar och rivet citronskal och -saft. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen och fortsätt grädda i 30–35 minuter. Låt svalna en stund och njut!

Ett fantastiskt julgodis! Kommer garanterat att tilltala alla gäster. Passar även till standardrecepten för en upptagen person som vill ha en snabb magfyllning för tonåringar.

RECEPT: Huono Äiti

Rooty Potatiskorn

Rooty Potatiskorn är enkel och hälsosam mat, som vid sidan om räddar världen. Vi gjorde ett mångsidigt tillbehör på de godas sida, ett tillbehör som har vant sig vid att göra stjärnor av alla slags huvudrätter. Du kan exempelvis tillreda dem till stir-fry i panna eller rosta dem som följeslagare till curry. Potatiskornen kan användas till mycket.

Genom att byta ut riset mot Potatiskorn kan du göra en rejäl miljögärning i vardagen. Ris behöver nämligen över fem gånger mer vatten än potatis för att växa. Det är verkligen en viss skillnad.

Varför göra något den svåra vägen, när man lätt kan ansluta sig till de goda?

Rooty Potatiskorn – Join The Kind Side

Rooty Potatiskorn Ingredienser